Programi dhe vendet partnere

 • Vendet e pranueshme

  Programi Erasmus+ është i hapur për vendet në vijim:

  Vendet e programit

  Vendet e mëposhtme mund të marrin pjesë plotësisht në të gjitha veprimet e Programit Erasmus+:

 • shtetet anëtare të Bashkimit Evropian
  • Belgjika
  • Bullgaria
  • Danimarka
  • Republika Çeke
  • Danimarka
  • Austria
  • Gjermania
  • Estonia
  • Irlanda

   

  • Greqia
  • Spanja
  • Franca
  • Kroacia
  • Italia
  • Qipro

   

  • Lituania
  • Letonia
  • Luksemburgu
  • Hungaria
  • Malta
  • Holanda
  • Polonia

   

  • Portugalia
  • Rumania
  • Mbretëria e Bashkuar
  • Sllovenia
  • Sllovakia
  • Finlanda
  • Suedia
 • Vendet e programit jo nga BE
  • Serbia
  • Maqedonia e Veriut

   

  • Turqia
  • Norvegjia

   

  • Islanda

   

  • Litenshtajni
 • Vendet partnere

  Vendet e mëposhtme mund të marrin pjesë në disa veprime të Programit, duke iu nënshtruar kritereve ose kushteve specifike (për më shumë informata, ju lutemi këshillohuni me Pjesën B  të këtij udhëzuesi). Financimi do të ndahet për organizatat në vendet brenda territoreve të tyre siç njihet me ligjin ndërkombëtar.

  Aplikantët dhe pjesëmarrësit duhet të respektojnë çdo kufizim të vendosur të vendosur nga Këshilli Evropian në ndihmën e jashtme të BE-së. Aplikimet duhet të jenë në përputhje me vlerat e përgjithshme të BE-së për respektimin e dinjitetit njerëzor, lirisë, demokracisë, barazisë, sundimit të ligjit dhe respektimit të të drejtave të njeriut, përfshirë të drejtat e personave që u përkasin pakicave, siç parashihen në nenin 2 të Traktatit të Bashkimi Evropian.

 • Vendet partnere fqinje me BE-në
  • Shqipëria
  • Bosnja dhe Hercegovina
  • Kosova
  • Mali i Zi
  • Serbia

   

  • Armenia
  • Azerbaixhan
  • Bjellorusi
  • Gjeorgjia
  • Moldavia

   

  • Territori i Ukrainës i njohur nga e drejta ndërkombëtare
  • Algjeria
  • Egjipti
  • Izraeli
  • Jordania

   

  • Lebanon
  • Libia
  • Maroko
  • Palestina
  • Territori I Rusisë i njohur nga e drejta ndërkombëtare
 • Vende të tjera partnere

  Disa veprime të programit janë të hapura për çdo vend partner në botë të listuar më poshtë. Për disa veprime të tjera, shtrirja gjeografike është më e ngushtë.

  Vendet partnere të mëposhtme janë ri-grupuar sipas instrumenteve financiare të veprimit të jashtëm të BE-së.

 • Rajoni 5
  • Andora
  • Zvicra

   

  • Monako

   

  • San Marino

   

  • Shteti I Qytetit të Vatikanit
 • Rajoni 6
  • Afganistan
  • Bangladesh
  • Butan
  • Kamboxhi
  • Kina

   

  • Republika Popullore Demokratike e Koresë
  • India
  • Indonezia
  • Laos
  • Malajzia

   

  • Maldive
  • Mongolia
  • Mjanmar
  • Nepali
  • Pakistani

   

  • Filipinet
  • Shiri Lanka
  • Tailanda dhe
  • Vietnam
 • Rajoni 7
  • Kazakistan
  • Kirgistan

   

  • Thaxhikistan

   

  • Turkmenistan

   

  • Uzbekistan
 • Rajoni 8
  • Argjentina
  • Bolivia
  • Brazil
  • Kili
  • Kolumbia

   

  • Kosta Rika
  • Kuba
  • Ekuador
  • El Salvador
  • Guatemala

   

  • Honduras
  • Meksika
  • Nikaragua
  • Panama
  • Paraguaj

   

  • Peru
  • Uruguaji
  • Venezuela
 • Rajoni 9
  • Iran

   

  • Irak

   

  • Jemen
 • Rajoni 10
  • Afrika Jugore
 • Rajoni 11
  • Angola
  • Antigua dhe Barbuda
  • Bahamas
  • Barbados
  • Beliza
  • Benin
  • Bostwana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kamerun
  • Kepi I Gjelbër
  • Republika Qendrore e Afrikës
  •  Çad
  • Komora
  • Kongo
  • Republika Demoktratike e Kongos
  • Ishujt Kuk
  • Xhibuti
  • Dominika
  • Republika Domenikane
  • Ekuatorial

   

  • Guinea
  • Eritrea
  • Etiopia
  • Fixhi
  • Gabon
  • Gambia
  • Gana
  • Grenada
  • Guinea Bisau
  • Guajana
  • Haiti
  • Republika e Cote d’Ivoire
  • Xhamajka
  • Kenia
  • Kiribati
  • Lesoto
  • Liberia
  • Madagaskar
  • Malawi

   

  • Mali
  • Ishujt Marshall
  • Mavritani
  • Mauritus
  • Shteti Federal I Mikronezisë
  • Mozambik
  • Namibia
  • Nauru
  • Niger
  • Nigeria
  • Niue
  • Palau
  • Papa Guinea e Re
  • Ruanda
  • Shën Kits dhe Nevis
  • Shën Lucia
  • Shën Vincenti dhe Grenadinet
  • Samoa
  • Sao Tome dhe Principe
  • Senegal

   

  • Sejshellet
  • Sierra Leone
  • Ishujt Solomon Somalia
  • Sudani Jugor
  • Sudani
  • Surinam
  • Suaziland
  • Timori Lindor
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad dhe Tobago
  • Tuvalu
  • Uganda
  • Vanuatu
  • Zambia
  • Zimbawe
 • Rajoni 12
  • Bahrain
  • Arabia Saudite

   

  • Kuvajt
  • Emiratet e Bashkuara Arabe

   

  • Oman

   

  • Katar
 • Rajoni 13
  • Australia
  • Brunei
  • Kanada

   

  • Hong Kong
  • Japonia
  • Republika e Koresë

   

  • Makao
  • Zelanda e Re
  • Singapor

   

  • Taivan
  • Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • Kërkesat në lidhje me vizat dhe lejet e qëndrimit

  Pjesëmarrësit në projektet Erasmus+ mund të kenë nevojë të marrin një vizë për të qëndruar jashtë vendit në program ose në vendin partner që e organizon aktivitetin. Është përgjegjësi e të gjitha organizatave pjesëmarrëse të sigurojnë që autorizimet e kërkuara (vizat e qëndrimit afatshkurtër ose afatgjatë ose lejet e qëndrimit) janë në rregull para se të zhvillohet aktiviteti i planifikuar.

  Rekomandohet fuqimisht që autorizimet të kërkohen paraprakisht nga autoritetet kompetente, pasi procesi mund të zgjasë disa javë. Agjencitë Kombëtare dhe Agjencia Ekzekutive mund të japin këshilla dhe mbështetje të mëtejshme në lidhje me vizat, lejet e qëndrimit, sigurimet shoqërore, etj. Portali i Imigracionit i BE-së përmban informata të përgjithshme mbi vizat dhe lejet e qëndrimit, si për qëndrimet afatshkurtra ashtu edhe për ato afatgjata: //ec.europa.eu/immigration/tab2.do?subSec=11&language=7$en

  1. Sipas nenit 33.3 të Vendimit të Këshillit 2013/755/BE * për Asociimin e VTPD-ve me Bashkimin Evropian të miratuar më 25 nëntor 2013 (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:344:0001:0118:EN:PDF), Unioni do të sigurojë që individët dhe organizatat nga ose në vendet dhe territoret e përtej detit (VTPD) do të jenë të pranueshëm për Erasmus+, duke iu nënshtruar rregullave të programit dhe marrëveshjeve të zbatueshme për shtetin anëtar me të cilin janë të lidhura këto VTPD. Kjo do të thotë që individë dhe organizata nga VTPD-të marrin pjesë në programin me status të ‘vendit të programit’, dhe ky ‘vend i programit’ është shteti anëtar me të cilin janë të lidhur. Lista e VTPD-ve mund të gjendet në: https://ec.europa.eu/europeaid/regions/overseas-countries-and-territories-octs/eu-oct-dialogue_en
  2. Kriteret e pranueshmërisë të formuluara në njoftimin e Komisionit Nr. 2013/C-205/05 (OJEU C-205 i 19/07/2013, f. 9-11) do të zbatohen për të gjitha veprimet e zbatuara përmes këtij Udhëzuesi të Programit, përfshirë këtu në lidhje me të palë të treta që marrin mbështetje financiare në rastet kur veprimi përkatës përfshin mbështetje financiare për palët e treta nga përfituesit e grantit, në përputhje me nenin 137 të Rregullores Financiare të BE-së.
  3. Ky përcaktim është pa paragjykuar pozicionet rreth statusit dhe është në përputhje me Rezolutën 1244 të KS të OKB-së dhe opinionin e GJND-së mbi Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës.
  4. Ky përcaktim nuk do të interpretohet si njohje e një shteti të Palestinës dhe nuk cenon pozicionet individuale të shteteve anëtare për këtë çështje.
  5. Klasifikimi i përdorur në kornizën e Instrumentit të Zhvillimit dhe Bashkëpunimit (DCI).
  6. Si më lart
  7. Si më lart
  8. Si më lart
  9. Si më lart
  10. Klasifikimi i përdorur në kornizën e Instrumentit të Partneritetit (PI).
  11. Klasifikimi i përdorur në kornizën e Instrumentit të Partneritetit (PI).

Erasmus+ opportunities for staff and students